neglizhencë

Ligji për Përgjegjësinë Mjekësore përfshin në radhë të parë Përgjegjësia e një mjeku për pacientin e tij, Mjeku i nënshtrohet trajtimit fajtor një gabim, ai është përgjegjës ndaj pacientit.

Mjeku ka pasur më parë (në thelb) me pacientin Behandlungsvertrag e përfunduar, nga e cila mjeku i detyrohet kujdesit të duhur të trajtimit. Natyrisht, mjeku nuk duhet të jetë pacienti i tij pa pëlqimin e tij trajtojnë. Nëse mungon pëlqimi, doktori kryen një lëndim të dënueshëm dhe është përgjegjës sipas ligjit civil për veprime të kundërligjshme. Mjeku është përgjegjës për pacientin dëme të shkaktuara.

Këto janë karakteristika të përgjithshme. Megjithatë, këto nuk janë aspak të mjaftueshme për trajtimin efikas të një rasti të përgjegjësisë mjekësore. Përkundrazi, përveç shoqërimit, të veçantë Gerichtsentscheidungen dhe diagnozë rregullisht të gabuar me trajtim të gabuar pasues proceset që rezultojnë nga vështirësia e çështjes, shpërndarja e barrës së provës dhe të dhënat konkrete mjekësore, Kërkesa e pacientit të formohet.

Standardi mjekësor, siç përcaktohet nga raportet mjekësore, gjithashtu luan një rol kyç. Pavarësisht nga kjo, megjithatë, një diagnozë e pasaktë nuk mund të çojë në trajtimin e duhur.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!